Skal jeg bruge kørekort B eller B/E ?

REGLER TIL TRAILERKORT (BE)

De fleste danske bilister har et kørekort i kategori B, hvilket betyder, at de må køre en bil på op til 3.500 kg totalvægt. Med denne må de køre med en anhænger på op til 750 kg totalvægt, hvis bilen er godkendt til at kunne trække en sådan vægt (fremgår af bilens registreringsattest).

Er anhængerens totalvægt over 750 kg, må bilens tilladte totalvægt og påhængsvognens tilladte totalvægt tilsammen dog ikke overstige 3.500 kg. Dermed bortfalder den danske særregel om, at anhængerens tilladte totalvægt ikke må overstige bilens egenvægt + 50 kg.
Overstiger bilens totalvægt og anhængerens totalvægt tilsammen B-kørekortets vægtgrænse på 3.500 kg, skal du enten have udvidelsen B+ eller et trailerkørekort (B/E).

Hverken B+ eller trailerkørekort indbefatter en ny teoriprøve, men består af 4 teorilektioner, 6 praktiske lektioner og en praktisk prøve. Forskellen er, at køretimerne og køreprøven for B+ vil kunne klares med et mindre vogntog, end hvis man skal erhverve trailerkørekort (B/E).
B+
En udvidelse af B-kørekortet til B+ giver ret til at føre et vogntog med en samlet totalvægt på op til 4.250 kg, selv hvis anhængerens totalvægt overstiger 750 kg.
B+-kørekort vil være anført med kode på kørekortet ligesom hvis kørekortet indeholder kode om, at føreren skal benytte briller eller kontaktlinser.

TRAILERKØREKORT

Et trailerkørekort (B/E) giver ret til at føre vogntog med en samlet totalvægt på op til 7.000 kg.

Se mere på FDM, klik på linket.

FDM